Mr. Coffee Recepten

Mr. Coffee's sour 

Ingrediënten:

  • 35 ml witte rum
  • 125 ml water
  • 1 theelepel gemalen koffie
  • Eiwit van 1 opgeklopt ei
  • 15 ml citroensap
  • 2 kardemom peulen
  • Citroenzeste van 1/2 citroen
  • 1 kruidnagels
  • 1/2 kaneelstokje
  1. Zet een water op het vuur en voeg er de koffie, kardemom, citroenzeste, kruidnagel en kaneelstokjesaan toe. 
  2. Breng het aan de kook en zeef het daarna. 
  3. Laat afkoelen
  4. Giet 50 ml van het koffiemengsel in een cocktailshaker, vul aan met ijsblokjes, het eiwit, de rum en het citroensap
  5. Schud voor 1 à 2 minuten
  6. Serveer met ijsblokjes en garneer met koffiebonen. 

Dalgano coffee

  1. Klop de koffie met de suiker en het hete water 2 min. met een garde tot luchtig en licht van kleur.
  2. Verdeel de ijsblokjes over glazen en schenk de melk eroverheen. Schep de koffiecrème erop en maak er met een lepel een flinke toef van. Roer voor het drinken goed door.

Variatietip:

Voor een extra sterke dalgona schenk je eerst een shot hete espresso in het glas en gebruik je de helft van de melk.

 

Cappuccino choco-rum

De ingrediënten voor 1 cappuccino met rum en chocolade zijn:

  • 100 milliliter melk;
  • 75 milliliter espresso;
  • 30 gram (pure) chocolade;
  • 1 eetlepel suiker (optioneel);
  • 1 eetlepel rum;
  • Slagroom (optioneel).

U maakt deze cappuccino met rum en chocolade als volgt:

  1. Verwarm de melk totdat deze luchtig wordt.
  2. Voeg eventueel de suiker toe aan de melk om het geheel wat zoeter te maken.
  3. Breek de chocolade in stukjes en leg er een aantal onderin de koffiekop.
  4. Zet een espresso en schenk deze in de koffiekop.
  5. Giet de melk nu over de koffie. Let er hierbij op dat ook het schuim in de kop belandt.
  6. Garneer de koffie nu af met stukjes geschaafde chocolade en eventueel wat slagroom.

Mr. Coffee espresso martini 

Zet een sterke espresso. Deze kun je warm gebruiken in je cocktail.Giet hiervan 1 deel (30 ml) in een shaker met ijs.Voeg koffielikeur (30 ml) en vodka (30 ml) toe.Even krachtig shaken. Uitschenken zonder ijs in je martiniglas.Dien de cocktail op met chocoladeboontjes

Iced Americano

- 1 (dubbele) espresso

- Handvol ijsklontjes

- Koud water

Makkelijker dan dit wordt ijskoffie maken niet! Zet een espresso (heerlijk met de espresso sicilliano!), laat deze even afkoelen en gooi er dan een scheutje koud water bij. De hoeveelheid van 1 kopje espresso is genoeg. Pak vervolgens een grote beker en gooi daar de espresso met het water in. Vervolgens doe je hier de ijsklontjes bij. Even goed roeren en je hebt een heerlijke iced americano! Zoals je misschien is opgevallen is dit geen zoete ijskoffie. Deze variant is perfect voor de liefhebbers van sterke, iets wat bittere koffie. Maar dan ijskoud. I love it.

Tip!

Je kunt het water trouwens ook vervangen voor een beetje koude, (plantaardige) melk. Ook lekker!

Turkse koffie

Het wereldwijd bekendste koffierecept is Turkse koffie. De zeer fijn gemalen koffie wordt samen met flink veel suiker en water in een cezve (een koperen pannetje) gedaan en gekookt. Vaak wordt deze bewerking meerdere malen herhaald. De koffie wordt geserveerd met een glas water vanwege de sterkte van de koffie. Overigens wordt het kopje koffie nooit helemaal leeg gedronken omdat er nogal wat koffiedik onderin het kopje achterblijft.